Műhelytitkok a ViviCaketől
A Nagy Kezdet
A ViviCake megálmodója, Kerekes Vivien, gyerekkora óta foglalkozott a sütéssel és nagyon nagy álma volt, hogy egyszer majd tortákkal foglalkozhasson. Folyamatosan gyártotta a finomabbnál finomabb süteményeket, de a nagyobb megvalósítás még váratott magára, hiszen az egyetem elvégzése került előtérbe. Az egyetemen vállalkozói képzésen is részt vett és igazából ott döntötte el, hogy belefog a vállalkozásba. 1,5 évvel ezelőtt családi segítséggel vágott bele a tortaműhely kialakításába.
Fő koncepciója, hogy egyedi kézműves tortákkal kápráztassa el Vivi a vásárlóit és megrendelőit.Hagyományos alapanyagokból, nem mű torták elkészítését hangsúlyozza és ezeket bármilyen krémmel, formában és szeletszámban el tudja készíteni. A műhely először elsősorban gyerektorták készítésével foglalkozott, de 2017 nyarától megnőtt az esküvői torták megrendelésének a száma és ma már nagy számban kapják leginkább az esküvői torta rendeléseket.
A beszélgetés
Vivi hangsúlyozza, hogy mielőtt egy pár kérését teljesíti, mindenképpen egy személyes találkozó alkalmával megismeri az Ifjú párt, beszélget velük, valamint megkéri őket, hogy meséljék el milyen esküvőt is terveznek. Ezek után kezdődhet az alkotás.
Trendek
A párok általában ajánlások útján jutnak el Vivienhez, és a tortáit vagy már kóstolták, vagy esetleg konkrét ötlettel érkeznek. A trend nála is mint általában sok helyen a naked, seminaked torta friss gyümölcsökkel.(pucér torta). Ennél a tortánál igazából csak a külső részét kell krémmel bekenni, de azt sem teljesen, hanem úgy hogy látszódjon a piskóta tészta. ezt nagyon szépen lehet dekorálni, de általában a legfelkapottabb a gyümölcs. Ezen kívül leginkább a romantikus és letisztult torták a gyakoriak, színben pedig a nude és a barna.
Ámulatba ejtettek Vivi tortái, és csodálattal nézem a munkáit!
Nézzétek meg a Vivivel készült közös beszélgetésünkről készült videó blogomat! :)